onze partners
Lasal Communicatie bvba. Editors in Motion.
nuttige links
TV Brussel. TV Limburg. Circles. Brussel nieuws. Nieuwscafé.
copyright
Copyright © 2023 - Mediacircus televisieproducties.
Alle rechten voorbehouden.
ontwerp & ontwikkeling
Lasal Communicatie bvba.
Nieuws
19.08.2012
666 is het vierde theaterproject van Peter Preuveneers.

Hij maakte eerder zijn eigen theaterproducties: Bad (1998), Licht (2011) en Frit Nepal (2012).
Deze keer werd hij door de stad Sint-Truiden gevraagd om de regie van de Heiligen Spelen te verzorgen. Hij werkte ook mee het concept uit van deze productie.
666 kadert in de zevenjaarlijkse Trudofeesten van Sint-Truiden. Aan 666 werken 60 acteurs en meer dan 50 koorleden mee.

Een aantal heiligen die een bijzondere band hebben met de stad, worden tijdens de Trudofeesten in een nieuw kleedje gehesen. Op verschillende locaties in de stad kan je genieten van een aantal eigentijdse theaterstukken die de Heiligen Trudo, Eucherius, Clara, Christina de Wonderbare, Lutgardis en Godefridus van Melveren op een bijzondere manier belichten.

666, dat zijn 6 toneelstukken op 6 bijzondere plaatsen in het stadscentrum van Sint-Truiden over 6 bijzondere mensen. Op 14 en 15 september worden deze heiligenlevens tot leven gebracht door lokaal Sint-Truidens acteertalent. Enkele van onze theatergezelschappen geven dan het beste van zichzelf. Een aantal Sint-Truidense koren maken het geheel muzikaal af.

De toneelstukken zijn een ideale avond uit voor jong en oud en brengen het verleden van Sint-Truiden op een unieke manier tot leven. Kom zeker een kijkje nemen en ontdek hoe je favoriete toneelverenging aan de slag gaat met de geschiedenis van onze stad!

Regie: Peter Preuveneers
Scenario: André Philippaerts
Acteurs: KTOG De Zodemannen, Zepperse Toneelvrienden, Groep Pol Stas, Toneelgroep De Bond Sint-Pieter, M-Theater, Toneelgroep de Half Jassen
Koren: Het Gregoriuskoor, De Gregoriaantjes, Amici Cantemus, Vocal 4’s

Programma
Vrijdag 14 september 2012 en zaterdag 15 september 2012.
De eerste voorstelling start om 19.30 uur op iedere locatie. Elk stuk duurt +-/ 12 minuten en wordt zes keer gespeeld (19.30 uur, 20.00 uur, 20.30 uur, 21.00 uur, 21.30 uur, 22.00 uur), zodat je makkelijk alle toneelstukken kan bekijken.

Om 22.30 uur is er een slotmoment op de Groenmarkt. Alle acteurs en koorleden zingen er samen het slotlied ‘Adem Licht’.

De toegang is gratis!

alle info op: http://www.trudofeesten.be
volg alles via facebook: http://www.facebook.com/Trudofeesten201204.04.2011
Peter Preuveneers waagt zich aan theaterproductie LICHT

Truienaar Peter Preuveneers wil met zijn productie L I C H T amateurkunstenaars de kans geven om binnen een professioneel kader een performance te brengen. 'We werken ook met asielzoekers om zo het beeld dat mensen over hen hebben bij te sturen', licht Peter toe. Het thema van de voorstelling is Licht. 'Daarrond worden de verschillende performances - dansen, spelen, zingen, poëzie - uitgewerkt. Elke artiest geeft zijn interpretatie van het thema 'Licht'.

reservatie: http://www.debogaard.be/nl/aanbod/d/detail/licht
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=VB37JA0Q
http://www.hbvl.be/limburg/sint-truiden/theaterproductie-adem-licht-zet-nieuw-jong-talent-in-de-spots-in-sint-truiden.aspx30.09.2010
Transkameroen, de nieuwe docu van MediaCirucs
In 2005 slaagt Filip De Rycke een grote uitdaging : de realisatie van zijn allereerste documentaire. Die gaat over de helse expeditie van poolreizigers Dixie Dansercoer en Troy Henkels. Zij probeerden in maart 2005 de Beringstraat van Alaska naar Siberië te voet over te steken.

De film, « Swept Away, adrift between Alaska and Siberia » is een succes. Hij kaapt de National Geographic Award weg op het 55ste Mountain Film Festival van Trento. Bovendien wordt de film in prime time uitgezonden op Canvas (vrt). Daar eindigt de film in de top 20 van de best bekeken programma’s van die uitzendweek (29 december 2006).

Vandaag is Filip journalist, eindredacteur en nieuwsanker bij tvbrussel. De Nederlandstalige omroep van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Maar ondanks het internationale karakter van de hoofdstad is hij het reisvirus nooit kwijt geraakt. Vandaar dat de koffers alweer gepakt staan. Dit keer gaat de reis naar Kameroen.

Een reisdocumentaire die hij samen maakt met topfotograaf Charles Mahaux. Charles legde als professioneel fotograaf al menig historische feiten op de gevoelige plaat. Ook hij is besmet met diezelfde reismicrobe. En dus besloten ze samen een nieuw avontuur aan te gaan.

Met een passie voor mooie beelden, een honger naar boeiende verhalen en vooral de mensen achter die verhalen, hebben ze besloten Kameroen per trein te verkennen. Een reis die garant staat voor boeiende « histories » en fascinerende levens.
alle info op: http://www.mediacircus.be/cameroun13.12.2009
Nieuwe website voor MediaCirucs
De tijd gaat snel. De technologie gaat evenwel nog sneller. Na 3 jaar was MediaCircus.be aan een nieuwe website toe. Dankzij het vakkundig werk van LasaL Communicatie uit Gent is die vandaag een feit.
Een website is zoals een huis. Er is altijd werk aan.
Op deze site blijven de belangrijkste peilers overeind: contactgegevens, wie we zijn en op de vimeo-pagina videofragmenten van ondermeer "Swept Away, adrift between Alaska and Siberia" en andere televisieproducties.25.09.2007
tvbrussel pakt uit met stunt op 27 september. Het nieuws wordt in het Frans gepresenteerd.
Donderdag 27 september wordt een heuglijke dag en schrijft tvbrussel geschiedenis.
Voor het eerst in zijn bestaan zal de hele uitzending in het Frans en het Nederlands te zien zijn, inclusief het Nieuws. Met om 18u het hele programma in het Frans gebracht. Om 18u30 in het Nederlands.
En dat allemaal door de eigen ploeg!

Waarom?
… Omdat 27 september de feestdag is van de Franse Gemeenschap,
… tvbrussel ook van haar houdt en
… er nood is aan bruggen tussen onze twee gemeenschappen.
Met kennis van zaken, professioneel gebracht.

De Brusselse media fmbrussel, Brussel Deze Week en Brusselnieuws.be steunen en begeleiden onze actie. Ook vanwege de Franstalige media en politici is er heel wat belangstelling. Een avontuur is
begonnen.

Tvbrussel maakt op donderdag 27 september een programmablok van 30 minuten waarin, zoals altijd, informatie de hoeksteen is van de programmatie. De kijker mag een uitgebreide Nieuws verwachten.
Bovendien is donderdag 'cultuurdag' op tvbrussel, veel aandacht daarom - ook in deze speciale
uitzending - voor cultuur, over de taalgrens heen. (vb. Théâtre National).

Tvbrussel zendt op donderdag 27 september vanaf 18u - naar goede gewoonte - klokvast uit met - anders dan anders - op het volle uur onze volledige uitzending in het Frans en op het half uur in het Nederlands.

In onze Franse uitzending zullen zowel de introducties, presentaties als off-teksten in “het Frans” gebeuren; Nederlandstalige interviews worden gedubd in het Frans.

De volledige uitzending van een uur is élk uur te bekijken tot vrijdag 18u waarna tvbrussel het gewone (Nederlandstalige) uitzendschema herneemt.05.05.2007
'Swept Away, Adrift between Alaska and Siberia' wint prestigieuse 'National Geographic
Adventure Prize 2007' op het Mountain Filmfestival in Trento (Italië)


Special News 'Trento Film Festival'
Belgische documentaire over Dansercoer valt in de prijzen
De Belgische documentaire 'Op Drift tussen Alaska en Siberië' van journalist Filip De Rycke heeft op het 55ste Mountain Filmfestival van Trento (Italië) de 'National Geographic Adventure Prize' gewonnen.

De film gaat over de Bering Straat Expeditie van de Belgische poolreiziger Dixie Dansercoer en zijn Amerikaanse metgezel Troy Henkels. De twee avonturiers probeerden in maart 2005 de Beringstraat vanuit Alaska naar Siberië helemaal te voet over te steken. Na acht dagen moesten ze hun poging echter staken.

Het beste
'Dit is de mooiste prijs die ik me kan indenken. Het is een erkenning voor onze kleine, maar hechte productiekern. Een prijs krijgen van een instituut als National Geographic is het beste wat je kan
overkomen', zo zegt Filip De Rycke in een reactie. Op het Mountain Filmfestival, een van de oudste documentairefestivals van Europa, dongen meer dan 40 films mee naar een van de negen prijzen. (belga/dm)01.02.2007
Peter Preuveneers aan de slag bij TV Limburg voor het project 'De Bus'08.12.2006
Canvas koopt uitzendlicentie Swept Away.
Uitzending 27/12 om 21.00.25.11.2006
Telenet/Prime koopt uitzendlicentie Swept Away voor VOD en PCTV.16.10.2006
Teleproductions International en Mediacircus tekenen contract voor wereldwijde distributie van Swept Away.